sqid
Befektetés

Itt a brutálisan népszerű sorozat, ami kihúzhatja a gödörből a Netflixet

Portfolio
A Netflix becslései szerint a legújabb gigasiker, a dél-koreai Squid Game közel 900 millió dolláros értéket teremthet a vállalat számára. Az ehhez képest kifejezetten alacsony büdzséből összerakott sorozat esete jól mutatja, hogy a streaming korszakban egy ilyen kaliberű siker mekkora vízválasztó lehet egy szolgáltató számára.

A Netflix stremaing szolgáltatóként - a hagyományos filmstúdióktól és a tévécsatornáktól eltérően - többek között az új tartalmak megjelenésének köszönhető feliratkozószám-növelésen keresztül generálja a bevételeket. A vállalat ennél fogva természetesen közelről monitorozza és rengeteg adattal rendelkezik arról, hogy az előfizetők mit néznek, és ezek alapján határozza meg a cég az egyes műsorokból származó értéket (impact value).

A Squid Game mind elsöprő népszerűsége, mind viszonylag alacsony büdzséje miatt kiemelkedik a Netflix egyéb tartalmai közül.

A dél-koreai műsor egy olyan gyerekjátékokból álló, de valójában az eladósodásból a játékba menekülő felnőtteknek készült versenyt mutat be, amelyben egy hatalmas vagyonért folyik a küzdelem, csak egyetlen győztes lehet, mindenki más, aki a vesztesek közé tartozik a lehető legnagyobb árat fizeti ezért: az életét. A sorozat ennek megfelelően kegyetlen és brutális, egyértelműen 18-as karikával ellátott tartalom.

A Netflix legsikeresebb saját gyártású sorozata 891,1 millió dolláros impact value-t generált - ez az a mérőszám, amelyet a vállalat az egyes műsorok teljesítményének értékelésére használ. A sorozat előállítása egyébként mindössze 21,4 millió dollárba került - epizódonként körülbelül 2,4 millió dollárba. Ezek a számok csak az első évadra vonatkoznak (elméletileg már tervben van a második évad), és egy olyan dokumentumból származnak, amely részletesen bemutatja a Netflixnek a műsor teljesítményére vonatkozó mérőszámait.

Ami a fontosabb számokat illeti:

  • A sorozat első 23 napja alatt körülbelül 132 millióan néztek meg legalább két percet a Squid Game-ből, ami megdöntötte a korábbi legnézettebb "Bridgerton" rekordját.
  • A Netflix becslése szerint a sorozatot elkezdők 89 százaléka legalább 75 percet, azaz több mint egy epizódot nézett meg,
  • a nézők 66 százaléka, azaz 87 millió ember fejezte be a sorozatot az első 23 nap alatt.
  • Összességében

    az emberek több mint 1,4 milliárd órát töltöttek a sorozat nézésével.

A nézettségi adatok alakulása a befektetőket is megörvendeztette a mögöttünk álló hetekben, több nyögvenyelős hónap után ismét elmondható, hogy visszatérni látszik a bizalom a Netflix irányába. Ahogy azt mi is megírtuk, a vállalat 2013 óta a leglassabb előfizetőszám-emelkedésről számolt be az év első felében, ezzel párhuzamosan a részvényárfolyam is sokáig hol oldalazott, hol esett idén. A koronavírus mellett az új sikersorozatok hiányát okolták a vállalatnál a nehézségekért - úgy néz ki, hogy legalábbis pillanatnyilag ez a probléma megoldódott.

Online befektetői klubot tartunk ma, amelynek témája az AutoWallis részvénykibocsátása. Az eseményen a regisztrált nézők első kézből ismerhetik meg az október 25-én induló lakossági részvényjegyzés részleteit, hátterét, a tervezett forrásbevonás céljait. A klub ingyenes, de részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni ezen a felületenlehet.

A Squid Game szeptember 17-i megjelenése óta ugyanis a vállalat részvényei közel 7 százalékkal emelkedtek - még a céggel kapcsolatban szkeptikus befektetők is arra számítanak, hogy a Netflix harmadik negyedévben elért teljesítményét, vagy a negyedik negyedévre vonatkozó előrejelzését fogja feljavítani a dél-koreai sorozat nem várt sikere - vagy akár mindkettőt.

netlix

Címlapkép: Gabby Jones/Bloomberg via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
london nagy britannia city
praga
séf étterem szakács főzés

Kiszámoló Újabb kamatemelés

Ma a jegybank szerencsére újra kamatot emelt, az elmúlt másfél hétben most harmadjára. Ennek oka a borzasztóan gyenge...

Tematikus PR cikk
Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
Ingyenes online előadás
Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
chart elemzes