Előfizetői tartalom

Gulácsytól Vera Molnarig - Izgalmas műtárgyak az ősz egyik legszínesebb aukcióján

műtárgy.com
Az ősz az aukciósházak és galériák számára különösen izgalmas időszak, hiszen kezdetét veszi az őszi aukciós szezon. Gyűjtők és művészetkedvelők egyaránt várják, hogy melyik árverésen milyen tételek bukkannak fel, mi kelti fel leginkább a licitálók figyelmét, születnek-e új rekordok. A katalógusok lapozgatása és az aukciós kiállítások látogatása közben kicsit úgy érezhetjük magunkat, mintha egy kalandos, több korszakon átívelő utazáson vennénk részt, hiszen a kínálat - az évszakhoz hasonlóan - általában roppantul sokszínű. Nincs ez másként a Darabanth Aukciósház 36. Nagyaukciójának esetében sem, amelyen az érdekes papírrégiségek mellett a képző- és iparművészeti alkotások is joggal tartanak számot az érdeklődésre. Az eladásra kínált festmények, grafikák, porcelánok és szobrok közül válogattuk ki a kedvenceinket, de természetesen ezeken túl is érdemes körülnézni az értékes műtárgyak között!

Kezdjük is egyből egy igazi csemegével: aligha van olyan, a magyar festészet iránt érdeklődő személy, aki ne feledkezett volna már bele Gulácsy Lajos egyik-másik festményének varázslatos világába, ha nem is élőben, de legalább egy album forgatása közben. A művészre, aki a 20. század elején több évet is Itáliában töltött, hatott az angol preraffaelita mesterek nosztalgikus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés