Előfizetői tartalom

A professzor szerint így kerülhető el a kínai ingatlanválság továbbterjedése

Portfolio
A kínai ingatlanszektornak "lényegesen kisebbnek" kell lennie ahhoz, hogy a gazdaság egésze egészséges és stabil maradhasson, mondta a kínai ingatlanpiac egyik vezető piaci szakértője. Li Gan professzor becslése szerint Kína lakásállományának mintegy 20 százaléka üresen áll, ráadásul a kereslet is lassulni látszik a szektorban. Mindent egybevéve  a szakértő reálisnak látja, hogy a jövőben az ingatlan és a kapcsolódó iparágak hozzájárulása a kínai GDP-hez a jelenlegi aránynak a felére csökkenjen.

Túl nagy a kockázat az ágazatban. Túl sok lakást építettünk, ezért a stabilizációnak először az ágazat visszavágásából kell elindulnia - mondta Li Gan, a Texas A&M University közgazdász professzora a CNBC "Street Signs Asia" című műsorában szerdán. Gan becslése szerint Kína lakásállományának mintegy 20 százaléka üresen áll, mivel a vevők jelentős része befektetésként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés