Előfizetői tartalom

Nagyot ugrottak a magyar kockázati- és magántőkések befektetései

MTI
A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentése szerint az egyesület befektető tagjai 61 tranzakció keretében összesen 19,8 milliárd forintot fektettek hazai vállalkozásokba az első fél évben; ez több mint duplája a tavalyi azonos időszakban tapasztaltnak, és jelentősen megközelítette a 2019 első hat hónapjában befektetett 20,8 milliárd forintot.

Az egyesület pénteki közleménye szerint a tranzakciók száma alig marad el a tavalyi 63-tól, míg az ügyletek átlagos értéke 151-ről 328 millióra nőtt. Összesen 63 vállalkozás jutott tőkéhez az idei első fél évben. A tranzakciók közül 37 első körös befektetés volt, ezek tették ki a teljes volumen 73 százalékát. Inkubációs és magvető fázisú cégekben 29 tranzakciót...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés