Előfizetői tartalom

100 ezer Teslát rendel a csődtől épp hogy megmenekült autókölcsönző

Portfolio
A világ egyik legnagyobb és legrégebbi autókölcsönző cége, a Hertz alig négy hónapja menekült meg a csődtől, a vállalat azonban most 100 ezer Teslára adott le megrendelést. A finoman szólva sem mindennapi bejelentés egy ambiciózus terv első lépése lehet, mely során a teljes kölcsönautó-flottáját elektromos járművekre tervezik lecserélni a cégnél az ügyet ismerő személyek szerint. A hírre kimondottan érzékenyen reagáltak a befektetők, 4 százalék feletti pluszban is nyithat az elektromosautó-gyártó részvénye.

A Tesla történetében a Hertz-é lehet az eddigi legnagyobb egyösszegű megrendelés, az ügylet mintegy 4,2 milliárd dolláros bevételt jelenthet Elon Musk cége számára - állítják az anonimitást kérő személyek, akik az információ bizalmas jellege miatt nem kívánták magukat megnevezni. Míg az autókölcsönző cégek általában nagy árengedményeket követelnek az autógyártóktól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés