Előfizetői tartalom

A JPMorgan korlátozza egyes amerikai kannabisz részvények kereskedését

Portfolio
A JPMorgan Chase nemrég közölte ügyfeleivel, hogy november 8-tól nem fognak tudni egyes amerikai, kannabiszhoz kapcsolódó értékpapírokat vásárolni, számolt be a fejleményről a Reuters. A korlátozások azokra az Egyesült Államokban működő vállalatokra vonatkoznak, amelyeket nem a Nasdaqon, a New York-i vagy a torontói tőzsdén jegyeznek.

A döntés más nagybankok, köztük a Credit Suisse hasonló lépését követi, miután az Archegos Capital hedge fund áprilisi, nagy visszhangot kiváltó összeomlása miatt több bank is komoly veszteségeket szenvedett. Az ominózus eset szabályozási vizsgálatok sorát indította el és arra késztette a Wall Street nagybankjait hogy felülvizsgálják, mekkora kockázatot hajlandóak vállalni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés