Előfizetői tartalom

Hogyan maximáld a hozamodat, avagy hogyan mérjük a tőzsdei hozamot, szemben az állampapír hozammal?

Portfolio
A kezdő tradererek gyakran esnek abba a csapdába, hogy csak a nyerő ügyleteiket veszik számításba, a bukók meg elvesznek elméjük Bermuda háromszögében. A hosszú távon nyereséges kereskedés elengedhetetlen alapfeltétele a hozam fogalmának ismerete a megfelelő hozam kockázat arány használata, valamint a kockázat minimumra való mérséklése.  Az aktív tőzsdei kereskedés ebben is más tészta, mint az állampapír hozam, ahol az eredményt előre ismered.

Hadd kezdjem egy alapigazsággal: a nyerő ügyletek aránya a kereskedésben önmagában teljesen irreleváns adat. Sok kereskedő túlságosan nagy hangsúlyt fektet rá, és nem érti, hogy az ún. winrate nem mond el semmit a kereskedő sikerességéről. Erősen veszteséges helyzetben lehetsz 80%-os vagy akár 90%-os nyerési rátával is, ha a néhány bukód olyan gigászi, hogy kiirtja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés