Előfizetői tartalom

Itt a kriptobetét: kockázatmentes nyereség, vagy illúzió? - Az MNB is megszólal az ügyben

A kriptovalutákat a legtöbb ember az árfolyamnyereség reményében vásárolja meg. Általában ez egy rövid távú, akár csak pár napos, vagy pár hetes pozíció szokott lenni, de rengeteg valódi befektetői is van a piacon, akiknek a szemében - nem is teljesen véletlenül - a kriptoeszközök a pénzügyek forradalmát képviselik. Ők évekig tartják pozícióikat, vagy nincs is szándékuk arra, hogy valaha eladják ezeket. Vélhetően sokkal inkább őket célozzák meg azok az ajánlatokat, amelyek feltűnően, sőt: gyanúsan magas kamatlábakat hirdetnek meg az ismertebb coin-okra, ha náluk tartják ezeket. A másik oldalon pedig kriptovaluta fedezet mellett hitelezési tevékenység is megjelenik. Az adatok alapján azonban felsejlik egy hosszú távon vélhetően nehezen fenntartható üzleti modell, amely alapvető partnerkockázatot jelenthet az ügyfelek számára.

A kriptovaluták napjaink abszolút spekulatív eszközei, amelyek közül persze vannak olyan, amik egyre inkább egyéb funkciókat is felvesznek, és természetesen nem szabad megfeledkezni a mögöttes blockchain technológiában rejlő lehetőségekről. Mindez azonban nem változtat azon, hogy a legtöbb kriptoeszközt az emberek azért vásárolják, mert gyorsan sok pénzt akarnak keresni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés