FONTOS Gulyás Gergely: a kormány bepereli a Spar-t, azt is megtudtuk, miért
 
Előfizetői tartalom

Jelentős túljegyzés mellett zárult az AutoWallis részvénykibocsátása

Portfolio
Sikerrel zárult kedden az AutoWallis nyilvános részvénykibocsátása: az előzetes 6-8 milliárd forintos tervhez képest több mint 17 milliárd forint összegű részvényjegyzési igényt adtak le lakossági és intézményi befektetők a meghirdetett 107-122 forintos ársávban. Az ársáv felső harmadában található 117 forintos kibocsátási áron jutnak a magyar tőzsde autós vállalatának részvényeihez a lakossági és intézményi befektetők egyaránt. Az AutoWallis a maximum 8 milliárdosra tervezett jegyzés felső korlátját 10 milliárd forintra emelte a túljegyzés részbeni elfogadása érdekében. A lakossági jegyzők a részükre történt átcsoportosítás alapján 2,5, míg az intézményi befektetők 7,5 milliárd forint összegben jutnak új kibocsátású részvényekhez. A kibocsátás jelentőségét mutatja, hogy több mint 10 éve nem volt ilyen méretű lakossági részvényjegyzés a Budapesti Értéktőzsdén.

Az AutoWallis eredetileg 6-8 milliárd forint közötti összegben tervezett forrást bevonni a lakossági és az intézményi befektetőktől, végül azonban az eredetileg tervezett összeg kétszeresét meghaladó, több mint 17 milliárd forint összegű jegyzési ajánlat érkezett a meghirdetett 107-122 forintos ársávban. Lakossági részvényjegyzés: Az október 25-én indult jegyzésben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés