Előfizetői tartalom

Több mint tíz éve várunk erre a pillanatra - Kiderülhet, ki a bitcoin megalkotója

Portfolio
Egy látszólag átlagosnak tűnő per zajlik éppen Floridában: egy elhunyt férfi családja perli volt üzlettársát a partnerségük nyomán keletkezett vagyon elosztása miatt. Ebben az esetben a szóban forgó vagyon azonban a bitcoin megalkotójának, az álnéven Satoshi Nakamotóként ismert személy(ek)nek a mintegy egymillió bitcoinból álló, ma körülbelül 65,5 milliárd dollárnak megfelelő vagyonát jelenti. A halott férfi családja szerint ugyanis az elhunyt és a volt üzlettársa együtt voltak Nakamoto, így a családot megilleti a vagyon fele.

A Satoshi Nakamoto személyazonosságát övező homály az egyik legnagyobb talány a bitcoinnal kapcsolatban. 2008. október 31-én valaki, aki ezt a nevet használta, egy kilencoldalas dokumentumot küldött egy kriptográfusokból álló csoportnak, amelyben elmagyarázta az "elektronikus készpénz" rendszerét, amely tulajdonképpen lehetővé teszi, hogy az emberek bank vagy egyéb közvetítő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái