Előfizetői tartalom

Több mint tíz éve várunk erre a pillanatra - Kiderülhet, ki a bitcoin megalkotója

Portfolio
Egy látszólag átlagosnak tűnő per zajlik éppen Floridában: egy elhunyt férfi családja perli volt üzlettársát a partnerségük nyomán keletkezett vagyon elosztása miatt. Ebben az esetben a szóban forgó vagyon azonban a bitcoin megalkotójának, az álnéven Satoshi Nakamotóként ismert személy(ek)nek a mintegy egymillió bitcoinból álló, ma körülbelül 65,5 milliárd dollárnak megfelelő vagyonát jelenti. A halott férfi családja szerint ugyanis az elhunyt és a volt üzlettársa együtt voltak Nakamoto, így a családot megilleti a vagyon fele.

A Satoshi Nakamoto személyazonosságát övező homály az egyik legnagyobb talány a bitcoinnal kapcsolatban. 2008. október 31-én valaki, aki ezt a nevet használta, egy kilencoldalas dokumentumot küldött egy kriptográfusokból álló csoportnak, amelyben elmagyarázta az "elektronikus készpénz" rendszerét, amely tulajdonképpen lehetővé teszi, hogy az emberek bank vagy egyéb közvetítő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés