Előfizetői tartalom

Miért van idén ekkora eltérés a fejlett és a feltörekvő piacok teljesítménye között?

Az idei évben a fejlett és a feltörekvő részvénypiacok mozgásában egy régóta nem látott, szokatlan eltérés figyelhető meg, amely az utóbbi hetekben is éreztette a hatását. Amíg az előbbiek egyelőre továbbra is mindenkori csúcsaik közvetlen közelében tartózkodnak, addig a másik csoport sokat esett késő téli, kora tavaszi maximumaikról. Élénken érezhető, hogy a nagy befektetési alapkezelők a tavaly év második felére jellemző szárnyalás után nemcsak hogy hanyagolják a feltörekvő piacokat, de még pénzt is kivonnak onnan, hogy a biztonságosabbnak érzett fejlettnek tekintett tőzsdékre tereljék a hangsúlyt. Mi lehet a jelenség hátterében?

A fejlett és a feltörekvő piacokat mindenki másként definiálja, de a legtöbb esetben a magas jellemző életszínvonal, a kiváló infrastruktúra, magas minőségű szolgáltatások, erős technológiában lévő kiugró hozzáadott érték és persze az értékpapírpiacok fejlettsége jelentik a fő kritériumokat. Mindez nem jelenti azt, hogy a feltörekvőknél ezek legalább részben nincsenek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés