Előfizetői tartalom

Szakadékba zuhan a forint, itt a kötéltánc vége?

Faluvégi Balázs
Az elmúlt hetekben egyre több komoly befektető csökkentette kitettségét Közép-Kelet Európa devizáiban, mind a növekvő kockázatok, mind az egyre inkább elszabaduló infláció miatti félelmek okán. A jegybankok erre érthető módon gyors szigorításokkal válaszoltak, és a múlt hét után a kamatemelési ciklust már korábban elindító Magyar Nemzeti Bank sem tudott eltáncolni, mivel a Monetáris Tanács kénytelen volt a korábbi 15 bázispontos lépéseket felgyorsítani. Sőt, a mozgásterét kibővítve heti szintű rugalmasságot is biztosított magának a forint védelmében. Múlt heti technikai elemzésünkben azt írtuk, hogy a növekvő nyomás miatt egyre inkább kötéltáncot jár a hazai monetáris (és egyben a fiskális) politika. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a növekvő szél lesodorja az artistát a kötélről, és a piac nem bízik a hazai fizetőeszköz stabilitásában, hiszen a forint a mai napon új rekord szintre gyengült az euróval szemben. Gyors technikai elemzésünkben megnézzük, hogy mi várhat a forintra a következő hetekben.

Átültetnéd az elméletet a gyakorlatba? Érdekel a tőzsde, a kereskedés? Kezd el a gyakorlást! HF Markets demószámla letöltése itt. (X) A hosszú távú grafikonon jól látszik, hogy milyen óriási jelentősége van a múlt heti eseményeket követő mai reakciónak. A forint egy hosszú távú gyengülő trendben van a számára toronymagasan legnagyobb jelentőségű devizával, az euróval...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái