bitcoin kripto malac persely megtakarítás nyugdíj getty stock
Befektetés

Beszállna a kriptopiacra a milliók pénzét kezelő nyugdíjalap

Portfolio
A Rest Super nyugdíjalap lehet az első Ausztráliában, ahol elkezdik a nyugdíjra gyűjtők pénzét kriptoeszközökbe fektetni – számol be a hírről a Cointelegraph.

A Rest Super ausztrál nyugdíjalap egyfajta önkéntes nyugdíjpénztár, ahol a tagok a fizetésük bizonyos százalékát beutalják az alapba, ezt pedig valamekkora összegig a munkáltatók is kiegészíthetik. Az alap 46,8 milliárd dollárnyi vagyont kezel mintegy 1,8 millió tagja számára.

A november 23-ai éves közgyűlésen a cég befektetési vezetője arról beszélt, hogy az alap  a portfólió részének fontos elemeként tekint a kriptovalutákra, de csak óvatosan lépked előre ezen a területen, mivel továbbra is igaz, hogy egy volatilis befektetésről van szó.

Az igazgató hozzátette azt is, hogy a kriptoeszközökhöz és a blockchainhez való hozzáférés stabil bevételt jelenthet a tagoknak a mostani hasonló időkben, amikor a befektetők a kriptopiacra menekülnek az infláció elleni védelmet keresve. Szerinte egy emelkedő inflációs környezetben a kriptoeszközöket érdemes megfontolni befektetési céllal.

A nyugdíjalap később pontosította befektetési igazgatójának szavait annyiban, hogy egyértelműen fontolják a kriptopiacra való befektetési lehetőségeket, de ezt még a közeljövőben nem lépik meg, mivel előtte még mélyebb elemzéseket végeznek a piacon, emellett a szabályozói szempontokat is mérlegelniük kell.

Múlt hónapban arról is jöttek hírek, hogy a Queensland Investment Corporation állami nyugdíjalap is elmozdult a kriptokitettség irányába, de később ezt a vállalat cáfolta.

A világban minden esetre egyre több intézményi befektető mozdul el a kriptobefektetések világa felé, számos erre vonatkozó példát látni már:

Címlapkép: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Amerika Kína sakk stockfotó
karácsony utca boltok tömeg
koronavirus vakcina
egyiptom tengerpart nyralas

Kiszámoló Újabb kamatemelés

Ma a jegybank szerencsére újra kamatot emelt, az elmúlt másfél hétben most harmadjára. Ennek oka a borzasztóan gyenge...

Tematikus PR cikk
Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
Ingyenes online előadás
Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
chart elemzes