infláció
Befektetés

Ugrik az infláció, ég a pénz a számlán! - Online előadás megtakarításod védelméről ma este

Portfolio
Az inflációt, vagyis az árak emelkedését és a pénz vásárlóerejének romlását minden egyes vásárláskor érezhetjük saját pénztárcánkon. Előadásunkon felvesszük a harcot a karcsú pénztárcák és az elmorzsolódott befektetési hozamokkal szemben. Megvitatjuk, hogyan tudunk védekezni ellene, valamint hogy mik a legjobb befektetések inflációval sújtott időszakokban?

Az egy dolog, hogy magas az infláció, de a kockázatmentes befektetés, vagyis az állampapírhozamok a jegybankok hathatós beavatkozása következtében továbbra is alacsonyak, mi több a reálkamat negatív, vagyis a pénzromlás mértéke meghaladja az állampapírhozamokat. Ez alól csak az inflációt követő állampapírok képeznek kivételt, de azok is egy év késsel követik a folyamatokat. Mindez kockázatvállalóbbá teszi a tőkét, ami a tőzsdei és kripto termékek árfolyamszárnyalásában mutatkozik meg.

A kérdés, hova tegyük ilyenkor a megtakarításunkat, mert ha semmit nem teszünk, akkor a pénz lassú elégése garantált? A választ soron következő online előadásunkon megtudhatod.

Nem titok, hogy tőzsdei befektetés segítségével az arany vagy akár Bitcoin befektetés is végrehajtható. Az arany az egyik klasszikus fegyver az infláció ellen, de most úgy tűnik a Bitcoin részben kiütötte ebből a szerepből.

Ott vannak még a REIT-ek, vagyis az  ingatlant birtokló és hasznosító cégek, amelyek jellemzően 4-5%-os osztalékot fizetnek, a bérleti díjakat az inflációval korrigálják évente, és az ingatlan ára már önmagában is jellemzően minimum az infláció mértékével emelkedik.

Igazából az összes tőzsdei részvény reál eszköznek tekinthető, hiszen fizikai, belső értékkel bíró eszközök vannak mögöttük, amiből te is egy szeletkét birtokolsz, ha részvényes vagy.

A kérdés a tőzsde esetén, hogy a magas árfolyamok hogyan párosíthatóak össze a pénzromlás elleni küzdelemmel, de előadásunkon ezt a kérdéskört is megvitatjuk.

Az előadás tematikája:

  • REIT – tőzsdei ingatlanbefektetés
  • Milyen részvényeket vegyünk, ha emelkednek az állampapírhozamok?
  • ETF befektetés  - arany ETC és egyéb tőzsdére bevezetett befektetési alap

Regisztráció az online előadásra

Helyszín: Az internet

Időpont: 2021.11.24.  19:00

Találd meg a neked való befektetési alapot!
vulkán láva
oltás vakcina koronavírus
kreml oroszország moszkva
Itt az újabb csapás a Brexit miatt - A Nissan mégsem Angliában gyártja az új X-Trailt
washingtondc
varsó, csúcs, orbán, találkozó
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Díjmentes online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
trader23