Előfizetői tartalom

Elhozza a szupervariáns a szuperpánikot?

Faluvégi Balázs
Megremegtek a tőzsdék az új vírusvariánssal kapcsolatos hírekre, és egyes piaci szegmensekben már pánikra utaló jelek is mutatkoznak. Ezek közé tartoznak például a légitársaságok, amelyek számára a kiújuló utazási korlátozások egy hátba döfött tőr után egy pörölycsapással érnének fel. Első látásra a befektetők azonban nemcsak itt, hanem a teljes piac tekintetében rátenyereltek az eladás gombra, közelebbről megnézve azonban makro szinten még nincs igazi pánik. A mai reggel és délelőtt azonban rávilágít arra, hogy a piaci szereplők egyre inkább feszültek és egyre inkább élénken is reagálnak a negatív hírekre, ami tovább gyengítheti a piacokat. Ráadásul közép- és hosszútávon egyelőre még igazán nagy nyereségeken ülnek a befektetők, ami szintén növeli a technikai elemzés által azonosított kockázatokat. Ezeket most elsősorban az európai részvényindexek kapcsán néztük meg egy gyors elemzés keretében.

DAX A német index már a hét elején befejezett egy fals kitörést, ami már jelezte a vételi erő hiányát. Ez egybeesett egy nagyon szűk volatilitással és erős túlvettséggel, ami egy természetes korrekcióba torkollott. A mostani esés bár más okból zajlott le, beleilleszkedik a képbe, ahol inkább az eladók dominálnak. Mostanra közelítünk a túladott zóna felé és a nap közbeni...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái