Előfizetői tartalom

Mutatjuk, ki profitál a tőzsdei pánikból

Portfolio
Ahogy arról már többször is beszámoltunk, az új, több mint 30 mutációval terjedő koronavírus-változat felbukkanása apropóján már-már pánikszerű a hangulat a világ tőzsdéin, nagyot esnek a vezető európai tőzsdék, de a keresleti félelmek közepette az olajat is adják a befektetők, még a kriptovaluták sem bizonyulnak jó menedéknek. Van azonban egy szegmens, aminek kimondottan kedvez a válságból való kilábalás reményét hátrébb szorító szupervariáns megjelenése: ez nem más, mint az "otthonmaradós" részvények.

Megremegtek a tőzsdék az új vírusvariánssal kapcsolatos hírekre, egyes piaci szegmensekben már pánikra utaló jelek is mutatkoznak - ezek közé tartoznak például a légitársaságok, amelyek kilátásait jelentősen befolyásolhatják a kiújuló utazási korlátozások. Emellett ugyancsak esnek az autógyártók és a nagybankok, de az olajcégeket sem kímélik a befektetők a keresleti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés