Előfizetői tartalom

Tényleg olyan gyakori a Mikulás ralli, hogy idén is megmenti a piacot?

A szupermutáns koronavírus alaposan felforgatta a tőzsdéket, mielőtt egyáltalán lehetősége lett volna rá, hogy felforgassa az életünket is. Sokan már csak egykedvűen legyintenek, újra installálják a Zoom-ot, foglalnak szállítási időpontot a hipermarkethez, lerohannak még gyorsan a gyógyszertárba maszkért és tesztekért, és szomorúan bezárják a booking.com böngészőablakát. Mások egykedvűen üldögélnek kripto- és részvénypozícióik felett, miközben a híroldalakat bújva próbálják megtudni, hogy mikor érdemes zárni azokat, vagy esetleg még van remény. Úgy tűnik, hogy hétköznapi emberként és befektetőként is megint hosszú, hideg és sötét tél elé nézünk, és az egyetlen reményünk egy személyiségzavaros, hosszú szakállú, kórosan elhízott vénember, aki idétlen piros ruhában járja az éjszakát. Tavaly némi késéssel hozott nekünk vakcinát, és már előtte is egy szép tőzsdei emelkedést, de vajon az idei év utolsó hónapjára is vissza tudja csempészni a szívünkbe a reményt? A nehéz helyzet ellenére lesz idén is Mikulás ralli?

Azok közé az emberek közé tartozom, akinek fogalma sincs mi a különbség a Mikulás és a Télapó között, ezért az egyszerűség kedvéért azt a hitet tettem magamévá, hogy ugyanarról az emberről beszélünk. A pirospozsgás arc mögött valószínűleg amúgy is csak egy idült alkoholista bújik meg, aki ősz arcszőrzetével igyekszik palástolni káros szenvedélyét, és valójában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés