Előfizetői tartalom

Mindenkori zárócsúcson a technológia - de így is rengeteg a vesztes részvény

Bár szeptember, majd november folyamán meginogtak a részvénypiacok globális szinten és az Egyesült Államokban is az inflációs, illetve kamatemelési félelmek, majd a szupervariáns felbukkanása nyomán, a vezető indexek ismét közelítik korábbi csúcsaikat. Az eddig vezető szektornak tekinthető technológia továbbra is erősnek tűnik. Olyannyira, hogy az ezt lefedő ETF tegnap új zárócsúcsot is beállított. Vannak azonban aggasztó jelek is. Egyrészt a forgalom felfelé nem tűnik meggyőzőnek, másrészt a szektoron belül is jelentős eltérések bukkannak fel, és rengeteg részvény van, amely már leszakadt a trendről hosszabb távon is. A technikai elemzés segítségével megmutatunk három - három olyan ismert részvényt, amelyek esetén a relatív erő tombol, illetve szinte teljesen hiányzik.

Átültetnéd az elméletet a gyakorlatba? Érdekel a tőzsde, a kereskedés? Kezd el a gyakorlást! HF Markets demószámla letöltése itt. (X)

Technology Select Sector SPDR Fund (XLK)

A szektor ETF-e mindenkori zárócsúcsára emelkedett tegnap, de ezzel együtt se tudta egyelőre áttörni az ellenállást, ami egy napon belüli maximumhoz igazodik. Azon a napon egyébként egy hatalmas felső árnyék, tehát napon belüli fordulat után indult el a túlvett állapotból a fordulat. Ez sem a középtávú, sem a hosszútávú trendet nem érintette, a korábbi hónapok momentuma után a mozgástér még meglehetősen nagy egy-egy korrekció számára. Még fontosabb kiemelni, hogy

a relatív erő abszolút ennek a szektornak az oldalán áll, az ingatlanok mellett ez a legerősebb csoport az amerikai részvénypiacon belül.

Erről szól még a cikk:

  • Mit jelent a zárócsúcs a szektor ETF-ben?
  • Melyik ismert márka viszi a hátán az emelkedést?
  • Melyik részvény a chiphiány nyertese?
  • Milyen japán papír hasít a szektoron belül?
  • A szakadék szélén a közösségi média ikonikus papírja?
  • Elég a mesterséges intelligencia a csökkenő trend ellen?
  • A B2B csillag hullani kezdett, de miért?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés