Portfolio signature

Mindenkori zárócsúcson a technológia - de így is rengeteg a vesztes részvény

Faluvégi Balázs
Bár szeptember, majd november folyamán meginogtak a részvénypiacok globális szinten és az Egyesült Államokban is az inflációs, illetve kamatemelési félelmek, majd a szupervariáns felbukkanása nyomán, a vezető indexek ismét közelítik korábbi csúcsaikat. Az eddig vezető szektornak tekinthető technológia továbbra is erősnek tűnik. Olyannyira, hogy az ezt lefedő ETF tegnap új zárócsúcsot is beállított. Vannak azonban aggasztó jelek is. Egyrészt a forgalom felfelé nem tűnik meggyőzőnek, másrészt a szektoron belül is jelentős eltérések bukkannak fel, és rengeteg részvény van, amely már leszakadt a trendről hosszabb távon is. A technikai elemzés segítségével megmutatunk három - három olyan ismert részvényt, amelyek esetén a relatív erő tombol, illetve szinte teljesen hiányzik.

Átültetnéd az elméletet a gyakorlatba? Érdekel a tőzsde, a kereskedés? Kezd el a gyakorlást! HF Markets demószámla letöltése itt. (X)

Technology Select Sector SPDR Fund (XLK)

A szektor ETF-e mindenkori zárócsúcsára emelkedett tegnap, de ezzel együtt se tudta egyelőre áttörni az ellenállást, ami egy napon belüli maximumhoz igazodik. Azon a napon egyébként egy hatalmas felső árnyék, tehát napon belüli fordulat után indult el a túlvett állapotból a fordulat. Ez sem a középtávú, sem a hosszútávú trendet nem érintette, a korábbi hónapok momentuma után a mozgástér még meglehetősen nagy egy-egy korrekció számára. Még fontosabb kiemelni, hogy

a relatív erő abszolút ennek a szektornak az oldalán áll, az ingatlanok mellett ez a legerősebb csoport az amerikai részvénypiacon belül.

Erről szól még a cikk:

  • Mit jelent a zárócsúcs a szektor ETF-ben?
  • Melyik ismert márka viszi a hátán az emelkedést?
  • Melyik részvény a chiphiány nyertese?
  • Milyen japán papír hasít a szektoron belül?
  • A szakadék szélén a közösségi média ikonikus papírja?
  • Elég a mesterséges intelligencia a csökkenő trend ellen?
  • A B2B csillag hullani kezdett, de miért?

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések