Előfizetői tartalom

17 százalékot zuhant a Daimler árfolyama, de miért?

Portfolio
Ma reggel megtörtént a német Daimler Truck teherautó-gyártó tőzsdei bevezetése Frankfurtban, az első órák árfolyam-reakciója alapján bizakodóak a befektetők. A várakozások szerint a Mercedes-Benz Group névre átkeresztelt Daimler és a levált Daimler Truck Holding is tagja lesz a kibővített, a korábbi 30 helyett már 40 tagú DAX indexnek.

A teherautó-gyártó anyacégről való leválását még februárban jelentették be - a Daimler akkori előrejelzése szerint a Daimler Truck Holding AG tőzsdei bevezetése 2021 végére volt várható, ami a mai napon meg is történt. A Daimler Truck részvényeivel jelenleg 30,4 eurós árfolyamon kereskednek, ez 8,6 százalékkal magasabb a 28 eurós nyitóárfolyamnál. Ezzel párhuzamosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés