Előfizetői tartalom

Gyilkos belső ellentét az amerikai részvénypiacon

Továbbra is kétarcú a tengerentúli tőzsdék helyzete, de könnyen lehet, hogy ez csak egy egyre inkább növekvő felhő réteg elfedésére szolgál. A technikai elemzés által használt technikai indikátorok ugyanis szinte minden fronton belső romlást mutatnak, és kevésbé rózsásat, mint amit a vezető indexek sugallnának. Ez nem új jelenség, és némi hullámzással már nyár óta tart, de az utóbbi hetekben még inkább előtérbe került. Mind az emelkedő részvények aránya, mind az új csúcsok és minimumok száma, a mozgóátlagokhoz történő elhelyezkedés tendenciái egy egyre inkább leszakadó és nehézkes piacról tanúskodnak.

Átültetnéd az elméletet a gyakorlatba? Érdekel a tőzsde, a kereskedés? Kezd el a gyakorlást! HF Markets demószámla letöltése itt. (X)

A kilencvenes évek egyik legnagyobb akciófilm sikere volt az Ál/Arc című film, amely az akkor tekintélyesnek számító 246 millió dolláros bevételt hozott össze csak a mozipénztáraknál. Mivel akkoriban még streaming szolgáltatók vagy akár torrent oldalak még nem léteztek, így ezt az összeget még jócskán meg lehetett fejelni a DVD eladások és a videótékák révén. A producerek semmit sem bíztak a véletlenre. A rendezésre a Hong Kong cellulózának mágusát, az akciómozit művészi szintre emelő John Woo-t kérték fel, aki éppen pár évvel korábban döntötte el, hogy nem fog ellenállni a csábításnak és hajlandó Hollywood-nak is dolgozni.

A két főszereplő is az akkori talán legnagyobb sztárok közül került ki. Az egyikük Nicolas Cage, a pénzszórás nagymestere, aki éppen a forgatás előtt kapta meg az Oscar-t a Las Vegas, Végállomás című enyhén túljátszott alkoholistát alakító szerepért. A másikuk pedig a repülőit (!) a háza garázsában tároló John Travolta, aki három évvel korábban tért, mit tért: robbant vissza a köztudatba a Ponyvaregény Vincent Vega-jaként ("Örülünk, Vincent?").

Erről szól még a cikk:

  • Kapitalizáció szerinti relatív erő
  • Egyre több az eső részvény
  • Beszakadás az új csúcsok számában a Nasdaq-on
  • Folyamatosan csökkenő bullish jelzések
  • Egyre több papír a fontos mozgóátlaga alatt

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés