Előfizetői tartalom

Friss adatok jöttek a Moderna emlékeztető oltásáról, nagyon hatékony az omikron ellen is

Portfolio
A Moderna szerint a jelenleg engedélyezett emlékeztető oltásuk "37-szeresére képes növelni a semlegesítő antitestek szintjét a felvétel előtti szinthez képest" és jelentős védelmet nyújt az új, rendkívül gyorsan terjedő omikron variánssal szemben is. Ugyanakkor azt is elmondták, hogy az emlékeztető oltás kétszeres adagja - 100 mikrogramm, a jóváhagyott 50 mikrogramm helyett - lényegesen hatékonyabb lehet. Az örömteli hírt a befektetők is értékelik, komoly pluszban nyitott a Moderna részvénye.

A Moderna nemrég bejelentette, hogy a koronavírus elleni mRNS-vakcinájuk harmadik dózisa jelentős védelmet nyújthat az omikron változat ellen - a bejelentésnek a részvényesek is örültek, 6,3 százalékos pluszban kezdte a kereskedést a papír. Ugyanakkor azt is elmondták, hogy az emlékeztető injekció kétszeres adagja - 100 mikrogramm, nem pedig a jelenleg engedélyezett 50 mikrogramm...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés