Előfizetői tartalom

Vegyes kép uralkodik a nagyobb feltörekvő piacokon, melyikbe érdemes befektetni?

Amíg az év vége, sőt még az első januári nap is jól sikerült a fejlett piacokon, addig a feltörekvő országok tőzsdéin már sokkal inkább vegyes a kép. Az nem újdonság, hogy tavaly, főleg az év második felében a kockázatot csökkenteni igyekvő befektetési alapok egyre több tőkét csoportosítottak át kisebb vélt, illetve valós rizikóval rendelkező részvénypiacokra. Azonban a feltörekvő piacok között is elképesztően nagy eltérések vannak, még akkor is, ha csak a technikai elemzés által mutatott képet vizsgáljuk meg.

Átültetnéd az elméletet a gyakorlatba? Érdekel a tőzsde, a kereskedés? Kezd el a gyakorlást! HF Markets demószámla letöltése itt. (X)

Brazília

A legnagyobb Latin-Amerikai ország tőzsdéje a legnépesebb városban és az üzleti központnak számító Sao Paoloban található. Az ország, illetve a gazdaság méretéhez képest viszonylag kicsi, hiszen piaci kapitalizációja 1,1 milliárd dollár környékén mozog, amivel csak a 19. legnagyobb részvénypiac a világon. Az itt lévő több, mint 350 papír azért bőven ad lehetőséget a válogatásra.

A szamba hazája minden szempontból kétarcú. Itt megtörtént velem, hogy a postán feladott, értelemszerűen használt siklóernyőm után kifizettették velem a szállítólevélen szereplő biztosítási érték után számított vámot. Pár nappal később pedig egy kis falu mellé leszállva a helyi srácok akkurátusan összehajtogatták ugyanezt nekem, amíg én kókusz szirupot szürcsölgettem az árnyékban, majd kedvesen útba is igazítottak. Pedig biztos voltam benne, hogy ki fognak rabolni (ha úgy tetszik, megint fizethetek vámot a felszerelésem után), de szinte az ellenkezője történt.

Erről szól még a cikk:

  • Brazília elesett szambázás közben
  • Indiában a szegénység réme elől futnak a kisbefektetők, eddig sikerrel
  • Kínában megfekszi az ember gyomrát a kínai kacsa
  • Oroszországban mégsem bíznak eléggé a befektetők

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés