virgin
Befektetés

Szakad az űrrészvény, két számjegyű a mínusz

Portfolio
Zuhanórepülésbe kapcsolt az űrturizmussal foglalkozó Virgin Galactic részvénye a mai kereskedésben, miután a vállalat bejelentette, hogy akár 500 millió dollárnyi hitelt is felvesz a közeljövőben.

"A vállalat a tranzakcióból származó bevételt a működőtőke, az általános és adminisztratív ügyek, valamint az űrhajóflotta fejlesztésének felgyorsítását célzó tőkekiadások finanszírozására kívánja felhasználni", olvasható a Virgin Galactic vonatkozó sajtóközleményében. A vállalat zártkörű kibocsátás keretében 425 millió dollárt kíván bevonni és várhatóan további 75 millió dolláros opciót is biztosítanak a vevőknek.

A Virgin Galactic részvényei a kereskedés elején 14,7 százalékot estek, ezzel együtt idén már most 21 százalékos a mínusz a jegyzésnél. A részvényt egyébként tavaly mindkét kisbefektetői short squeeze-őrület során felkapták a redditesek, 60 dollár körüli magasságokba tornázva fel az árfolyamot - a mostani árszint azonban meg sem közelíti ezt.

Richard Branson űrcége még 2019 októberében került a tőzsdére egy Chamath Palihapitiya által létrehozott biankó vállalattal (SPAC) való egyesülés révén. Bár az űrturisztikai vállalat a debütáláskor azt mondta, hogy 2020-ban tervezi lebonyolítani az első utazásokat, az űrhajó tesztelésének és fejlesztésének késedelmei folyamatosan kifelé tolják ezt a mérföldkövet.

Miután Branson és a cég három másik alkalmazottja 2021 júliusában tesztűrrepülésre indult, az azóta felmerült hiányosságok miatt a Virgin Galactic legkorábban az idei év végére tolta ki a kereskedelmi szolgáltatás megkezdését.

Címlapkép: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Frankfurti tőzsde
fed
forint készpénz bankjegy
vakcina koronavírus
ekb

Kiszámoló Az ingyenesség hatalma

Az emberi viselkedést szeretjük racionálisnak beállítani, de a legtöbb esetben nagyon távol van attól. A közgazdaságnak...

Online előadás
Vételi és eladási zónákat azonosítunk, melyek a trendekkel kiegészítve szuper hatékony párost alkotnak.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2022. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2022
2022. április 26.
Építőipar 2022
2022. április 6.
Agrárium 2022
2022. február 24.
Private Investor Day 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
libra facebook app mobil