Előfizetői tartalom

Szembemegy a világgal a magyar tőzsde - de miért?

Portfolio
Szédítően jól vette idén a rajtot a magyar tőzsde, elsősorban a hazai blue chipek remek teljesítményének köszönhetően szűk két hét leforgása alatt komolyat tudott ralizni a BUX. De milyen körülmények együttállása kellett a szárnyalás kialakulásához, mely szereplők álltak az emelkedés mögött, és ami talán a legfontosabb: meddig tarthat még ki ez a lendület?

Átültetnéd az elméletet a gyakorlatba? Érdekel a tőzsde, a kereskedés? Kezd el a gyakorlást! HF Markets demószámla letöltése itt. (X)

Kilőtt a magyar tőzsde - volt honnan

Az elmúlt hetekben az omikron-variáns szédítő sebességű terjedése, az inflációs nyomás elleni küzdelmek és a kamatemelési kilátások baljós árnyékában leginkább bizonytalan hangulatú globális tőkepiaci kereskedésről tudtunk beszámolni: estek a vezető amerikai indexek, de az ázsiai börzék és az európai tőzsdék jelentős része is leginkább stagnált vagy minimálisan tudott csak feljebb kerülni.

Mindezekre a körülményekre fittyet hányva lőtt ki azonban a magyar tőzsde 2022 elején,

Miről szól még a cikk?

  • Valósággal kilőtt a magyar tőzsde a mögöttünk álló szűk két hétben.
  • Mi az oka a meredek emelkedésnek?
  • Vajon meddig folytatódhat a rali?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés