0x0-Cybertruck_02
Befektetés

Késik a várva-várt futurisztikus Tesla-járgány gyártása

Portfolio
A Tesla nemrég közölte, hogy legfrissebb terveik szerint az a cél, hogy 2023 első negyedévének végére megkezdjék a várva várt Cybertruck gyártását, ezzel eltolták az idei év végére tervezett gyártási időpontot - mondta egy, az ügyet ismerő személy csütörtökön a Reutersnek.

Az ügyet ismerő személy szerint a késedelemre azért kerül sor, mert a Tesla változtat az elektromos pickup egyes karakterisztikáin és funkcióin, hogy a nagyközönség számára meggyőző terméket alkosson, mivel a verseny egyre élesedik a szegmensben. A Tesla várhatóan 2023 első negyedévében korlátozott mennyiségben kezdi majd gyártani a Cybertruckot, mielőtt növelné a termelést - tette hozzá a forrás. A Tesla nem reagált azonnal a megkeresésre.

cyber
A Tesla Cybertruckja a manhattani Meatpacking Districtben New Yorkban, forrás: REUTERS/Jeenah Moon/File Photo

A Tesla a világ vezető elektromosautó-gyártójaként elsősorban elektromos szedánokat és sportautókat gyárt, de eddig lemaradt a pickupok szegmensében, amely rendkívül népszerű ágazat Amerikában. A Ford és a Rivian például megelőzik a Teslát az elektromos pickupok piacra dobásában.

A cégvezér Elon Musk egyébként még 2019-ben mutatta be a futurisztikus járművet, és korábban már 2021 végéről 2022 végére halasztotta annak gyártását. Musk azt mondta, hogy a Tesla január 26-i negyedéves eredménybeszámolóján frissített termék-ütemtervvel fog előállni.

Ó ember, ez az év egy ellátásilánc-rémálom volt és még nincs vége!

- tweetelte a vezérigazgató még november végén, amikor a Cybertruckról kérdezték. A Tesla nemrégiben eltávolította a Cybertruck megrendelési weboldaláról a gyártási ütemtervre való hivatkozást. A múlt hónapban a weboldalon még ez állt: "A gyártás közeledtével, 2022-ben tudja majd befejezni a konfigurációját". Most a "2022-ben" szövegrészt levették. A Tesla a Cybertruckot a texasi gyárában tervezi majd gyártani, amely egyébként várhatóan az év elején kezdi meg a Model Y autók gyártását is.

Ami pedig a Tesla árfolyamát illeti, a tegnapi kifejezetten kedvezőtlen hangulat közepette végül 6,8 százalékos mínuszban zárt a részvény.

tsla68

Címlapkép: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Frankfurti tőzsde
fed
forint készpénz bankjegy
vakcina koronavírus
ekb

Kiszámoló Az ingyenesség hatalma

Az emberi viselkedést szeretjük racionálisnak beállítani, de a legtöbb esetben nagyon távol van attól. A közgazdaságnak...

2022. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2022
2022. április 26.
Építőipar 2022
2022. április 6.
Agrárium 2022
2022. február 24.
Private Investor Day 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Vételi és eladási zónákat azonosítunk, melyek a trendekkel kiegészítve szuper hatékony párost alkotnak.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
libra facebook app mobil