Előfizetői tartalom

Mostantól blokkolhatja az MNB az illegális pénzügyi szolgáltatók honlapjait

Portfolio
Az MNB a befektetők érdekeinek védelmében idén január közepétől ideiglenesen elrendelheti a jogosulatlan pénzügyi szolgáltatók honlapjainak elérhetetlenné tételét. Az intézkedés a jegybank piacfelügyeleti vizsgálatának lezártáig maradhat érvényben, illetve – jogsértés megállapítása esetén – akár további két évig rendelhető el. Az MNB az elmúlt közel másfél évben internetes keresőprogramon figyelmeztető hirdetések sokaságát tette közzé az illegális pénzügyi szolgáltatók ajánlatai mellett - közölte a jegybank.

Január 15-től életbe lépett a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény módosítása, amely alapján a jegybank piacfelügyeleti eljárása alatt vagy azt követően ideiglenesen hozzáférhetetlenné teheti a jogosulatlan pénzügyi tevékenységeket népszerűsítő internetes honlapokat. Ilyen jellegű intézkedés – a befektetők, ügyfelek érdekeinek védelmében, a további jogsértő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés