Előfizetői tartalom

Szembemegy a világgal Kína, ki jár ezzel igazán jól?

Portfolio
A világ legtöbb országa minden létező eszközzel igyekszik visszafogni az egyre nehezebben kordában tartható inflációs nyomást, egymást érik a jegybankok kamatemelései és az állampapírhozamok is egyre magasabbra szöknek a tengerentúlon és Európában is. Mindeközben a világszerte látható dinamizmusokkal szembemenve kamatot vágott ma Kína, azzal a tisztán kommunikált céllal, hogy segítsék az ország gazdaságának stabilizálását. Kinek remek hír ez? Például a növekedési potenciáljaik alapján árazott tech-cégeknek.

A kínai központi bank alelnöke egy keddi tájékoztatón azt mondta, hogy a jegybank gyorsan és határozottabban kíván fellépni annak érdekében, hogy segítse az ország hatóságait a gazdaság stabilizálásában 2022-ben. Hozzátette: a jegybank ösztönözni kívánja a  pénzintézetek fokozott hitelezését és különféle monetáris politikai eszközöket fog alkalmazni a megfelelő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés