Előfizetői tartalom

Többek között piaci manipuláció miatt szabott ki bírságot az OTT-ONE-ra az MNB

Portfolio
Az MNB összesen 111 millió forint bírságot szabott ki az OTT-ONE Nyrt.-re a tiltott piaci manipulációra, a bennfentes információ haladéktalan nyilvános közzétételére, illetve a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt. A kibocsátó részvényeivel való kereskedést a jegybank már korábban felfüggesztette, a tőzsdei kereskedés visszaállításához a kibocsátónak meg kell szüntetnie a jelenleg fennálló információhiányos állapotot.

A Magyar Nemzeti Bank célvizsgálatot folytatott le az OTT-ONE Nyrt.-nél, 2018. január 1-jétől a vizsgálat lezárásáig terjedő időszakot áttekintve. A célvizsgálat a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségnek való megfelelés ellenőrzésére irányult, ám annak folyamán felmerült a piaci visszaélésekről szóló európai uniós rendelet (MAR) piaci manipuláció tilalmára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés