Előfizetői tartalom

Ez a baj a tőzsdékkel Jim Cramer szerint

Portfolio
Az elmúlt napokban tapasztalt komoly részvénypiaci esés apropóján természetesen megszólalt a CNBC megmondóembere, Jim Cramer is. A guru szerint a legnagyobb probléma az lehet, hogy a dotcom-lufi kipukkanását megelőző évekhez hasonlóan tavaly túl sok új cég érkezett a tőzsdékre hagyományos módon (IPO) vagy akár biankó vállalatokon keresztül (SPAC), szerinte a jelentős túlkínálat húzhatja le a piac egészét.

Jim Cramer, a CNBC műsorvezetője tegnap a hagyományos IPO-k és a SPAC-ügyletek révén 2021-ben tőzsdére lépő vállalatok szokatlanul nagy számát emelte ki, azt sugallva, hogy ez a körülmény is szerepet játszik a Wall Street gyenge évkezdetében. Ezek az újonnan kibocsátott részvények megölnek minket. Ez a túlkínálat az, ami lehúzza a piac többi részét - fogalmazott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés