Előfizetői tartalom

November óta lefeleződött a bitcoin, az IMF szerint nem alkalmas fizetőeszköznek

Portfolio
Az IMF véleményt mondott a komoly kriptopiaci korrekció apropóján El Salvador bitcoin-politikájáról. A valutaalap szerint túlságosan változékony a kriptopénz értéke, illetve kiemelték, hogy a bitcoin hivatalos fizetőeszközként való elfogadása és használata egyebek mellett nagy kockázatot jelent a pénzügyi stabilitásra, a pénzügyi integritásra és a fogyasztóvédelemre nézve is. A fejleményt a Twitteren reagálta le a salvadori miniszterelnök egy mémmel.

A bitcoin hivatalos fizetőeszközként való elfogadásának eltörlését kérte Salvador kormányától az IMF, a valutaalap indoklása szerint túlságosan volatilis a kriptopénz értéke. A bitcoin-evangélisták által széles körben hangoztatott tézissel ellentétben egyáltalán nem szolgált menekülőeszközként a legjelentősebb kriptovaluta a mostanában tapasztalt tőzsdei esések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés