Előfizetői tartalom

Újabb jelzés érkezett, ami a dollár erejét mutatja

Bár az elmúlt két év sokkal inkább szólt a részvénypiacok szárnyalásáról, a mémrészvények okozta jelenségekről, a soha nem látott piaci kapitalizációs statisztikákról és a kriptodevizák felemelkedéséről majd zuhanásáról, a devizapiacok egy kicsit az árnyékba kerültek ez idő alatt. Pedig volt itt is esemény bőven, és a kamatemelési hullám miatt még sokkal több is lehet. Ennek jelei már egy ideje látszanak, és a múlt héten a dollár ismét egy fontos jelzést adott arról, hogy milyen fontos változások zajlanak. A közelgő FED kamatemelés egy új korszak végét jelzi a devizapiacon, ami ismét megmutathatja: Kína, euró, kriptodevizák, eladósodás és infláció ide vagy oda, még mindig a dollár az úr. Ezt a technikai elemzés a piaci kereslet-kínálat vizsgálata során is visszaigazolja.

Kedvező kondíciókkal kínálunk kereskedési lehetőséget a nemzetközi tőzsdén elérhető termékekre és közel 700 befektetési alapra. Ha mindez nem elég, a Portfolio Online Tőzsde számládhoz csatolhatod a Portfolio Global szolgáltatást is, ahol 27.000 termékkel kereskedhetsz. További információkért klikkelj ide! (X)

Éppen az ezredfordulón jártam életemben először New York-ban. Közel két hónapot töltöttem ott, és bár egy ekkora várost évek alatt sem lehet igazán megismerni, arra azért ez az idő is bőven elég volt, hogy jó pár oldaláról megismerhessem a világ legfontosabb helyét. Eleinte minden időmet Manhattanben töltöttem és lenyűgözött a gazdagság, a felhőkarcolók, a limuzinok világa, a klubbok pezsgése és persze a New York-i Értéktőzsde kereskedési terme. Mindig, mindenhová gyalog mentem, ha kellett akkor emiatt akár egy órával is előbb elindultam. Minél több időt töltöttem így a város szívében, annál inkább megértettem, hogy a dollár miért mutat egyre nagyobb erőt az akkor még nagyon fiatal és egy ideig trónkövetelőként várt euróval szemben.

Pár hét után aztán elkezdtem komolyabban használni a metrót is. Bár New York föld alatti közlekedése során sohasem unatkozik az ember, hiszen rengeteg énekest, bűvészt és személyes kedvenceimet, az amatőr stand-up-ot nyomó humoristákat lát az ember, a zsúfoltság, a kosz és a rengeteg szegény ember összességében szomorú látvány. Még többet veszít az ember a lelkesedéséből, amikor a metróval el is hagyja Manhattant.

Erről szól még a cikk:

  • EURUSD: fontos letörés a támaszról
  • GBPUSD: némi relatív erőt mutat fel a font
  • USDJPY: gyenge a jen, és nem menekül ide egyelőre a piac
  • USDHUF: rövidtávon még semleges a kép, de nem örökké

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés