Előfizetői tartalom

Dübörög a profitgyár az Amazonnál, szárnyal a részvény

Portfolio
Leginkább vegyes negyedik negyedéves számokat közölt az Amazon a csütörtökön, piaczárás után közzétett gyorsjelentésében. Az internetes kiskereskedelmi óriásvállalat bevétele 2017 óta nem nőtt ilyen kis mértékben és a működési eredmény is a tavalyi szám közel felére csökkent, a felhő szolgáltatások berobbanásának és a Rivian-üzletnek köszönhetően azonban az elemzőket is meglepő nyereségről számolt be az Amazon. A részvények árfolyama nagyot ugrott a negyedéves számokra a zárás utáni kereskedésben.

A negyedik negyedév főbb számai: 137,4 milliárd dolláros bevételre tett szert az Amazon 2021 negyedik negyedévében, ami mindössze 9 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest - utoljára 2017-ben jelentettek egy számjegyű növekedést. Ám így is felülteljesítette az elemzői várakozásokat a cég, a konszenzus szerint ugyanis 200 millió dollárral kevesebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés