Előfizetői tartalom

Közel a 100 dolláros olajár - meddig tarthat az emelkedés?

Portfolio
A Bank of America legfrissebb elemzése szerint komoly kilengések lehetnek az olaj árában az elkövetkező öt évben, a befektetési bank szerint az olajkereslet 2022-ben erőteljesen emelkedhet még, a Brent világpiaci ára pedig az idei év közepére akár a 120 dolláros hordónkénti árat is elérheti, többek között az ukrán-orosz helyzetnek és a dollár gyengülésének köszönhetően.

A Bank of America szakértői nemrég tettek közzé egy új elemzést, aminek leglényegesebb pontjai a következők: a befektetési bank szerint az olajkereslet 2022-ben erőteljesen emelkedhet még: a kereslet további 3,6 millió hordóval nőhet naponta közel 101 millió hordó/napra, míg a globális olajkereslet növekedése 2023-ban további 1,6 millió hordó/napra várható. A következő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés