Előfizetői tartalom

Küszöbön az orosz-ukrán háború, egyre drágább a búza és a kukorica, meredeken emelkedik az arany ára

Portfolio
Az ukrán-orosz helyzet élesedése apropóján komoly esést láthatunk a világ tőzsdéin, széles körben elromlott a hangulat a piacokon. Azt azonban nem lehet mondani, hogy mindent adnának a befektetők, például több nyersanyag világpiaci ára is emelkedik. Úgy tűnik, hogy sok idő után ismét felvette a menekülőeszköz szerepét az arany és az ezüst, de a keleti konfliktus elfajulásának köszönhetően 100 dollár körüli szintre ugrott az olaj ára is, míg egy nemrég meghozott orosz exporttilalom apropóján a szántóföldi növények ára is komoly emelkedésen van túl.

Az elmúlt hetekben elsősorban az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatos aggodalmak határozzák meg a piaci hangulatot, nagy eséseket láthattunk a vezető tőzsdéken, jelenleg is 2 százalék fölötti mínuszban van a német DAX, a magyar BUX pedig már közel 4 százalékot zuhant. A széleskörű tőkepiaci hangulatromlások során általában az a jellemző, hogy a befektetők keresnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés