Előfizetői tartalom

Szabadesésben nyitott az OTP, nagyot esett a magyar tőzsde

Portfolio
Az orosz elnök ma hajnalban engedélyt adott Ukrajna megtámadására, a hírre hevesen reagáltak a tőkepiacok, kiadós esést láthatunk az európai tőzsdéken, a konfliktushoz földrajzilag közel fekvő országok vezető részvényindexei estek a legnagyobbat, így például a lengyel és az osztrák tőzsde mellett a hazai BUX index is közel 10 százalékos eséssel kezdte a napot.

Meredek eséssel indul a kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 9,4 százalékkal került lejjebb a nyitásban. A hazai blue chipek közül az OTP 20,6 százalékot esett, a Mol 6,2 százalékkal került lejjebb, míg a Richter 7,4 százalékos mínuszban van, a Magyar Telekom jegyzése pedig 2,3 százalékkal került lejjebb. Az OTP a mai 20,7 százalékos esésével idén már 27,1 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés