Előfizetői tartalom

Folyik a háború, ropognak a fegyverek - Most kell beszállni a tőzsdébe?

Portfolio
Vlagyimir Putyin csütörtök reggel engedélyt adott Ukrajna megtámadására, azóta nyomul előre az orosz haderő, több ukrán nagyváros tűz alá került, országszerte légvédelmi rakéták hangja hallható, a civil lakosság egy része elmenekül. Érthető módon a befektetők első reakciója is a menekülés volt, súlyos esést láthattunk az orosz tőzsdén, de a kelet-európai részvénypiacok is zuhantak, végül globális hatása lett az Ukrajna ellen folytatott háborúnak. Tegnap azonban nagy fordulat jött az amerikai tőzsdéken, a nap eleji mínuszokból markáns erősödés jött, a jó hangulat pedig átragadt az európai részvénypiacokra is. Furcsa látni egyszerre az Ukrajnában előrenyomuló orosz haderőt és az emelkedő részvényárfolyamokat. Mi okozta a fordulatot?

Európában menekültek a befektetők a tőzsdékről Alaposan megrázta a tőzsdéket a nemrég kitört ukrán háború, az amerikai dollárban jegyzett vezető orosz részvényindex, az RTS tegnap 38,3 százalékot zuhant a kereskedésben, ezzel a koronavírus 2020-as berobbanásakor látott szint alá esett az index értéke. Tegnap ugyancsak valósággal menekültek az ázsiai és az európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés