Előfizetői tartalom

A hidegháború óta nem látott haderőfejlesztés jön Németországban – Eljött a védelmi szektor aranykora

Portfolio
Az ukrajnai háború újra ráirányította a figyelmet a védelmi szektor vállalataira, a hadászati eszközök, akár komplett rendszerek gyártásával, telepítésével és működtetésével foglalkozó cégek a tőzsdén is egyre népszerűbbek, miközben a szélesebb részvénypiacok idén mínuszban állnak, a védelmi szektor szárnyal. Németország masszív haderőfejlesztésbe kezd, idén plusz százmilliárd eurót költ a hadseregre, a hír alaposan megmozgatta ma a védelmi szektor vállalatainak árfolyamát, többek között a Magyarországon üzemet építő, és a 4iG-vel stratégiai partnerségre lépő Rheinmetallét is.

Brutális haderőfejlesztés a németeknél

A háborús helyzet apropóján Németország tegnap eltért a régóta követett politikától, és Olaf Scholz kancellár bejelentette, hogy

a kormány 100 milliárd eurót biztosít katonai beruházásokra a 2022-es költségvetésből.

Ez egész pontosan azt jelenti, hogy Németország a gazdasági teljesítménye több mint 2 százalékát fogja védelmi kiadásokra fordítani.

Miről szól még a cikk?

  • Komoly haderőfejlesztés indult a németeknél, a kormány 100 milliárd eurót biztosít katonai beruházásokra.
  • A sok nyugati országot szabályosan sokkoló orosz agresszió miatt várhatóan számos más, nyugati állam jelent majd be hasonló, ambiciózus projekteket.
  • A bejelentés hatására szárnyalnak a védelmi szektor európai nagyvállalatai.
  • Mit érdemes tudni a cégekről?

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái