Előfizetői tartalom

Rákaptak a magyarok az inflációkövető állampapírra - Pár hét alatt kimerült a 250 milliárdos keret

Portfolio
Az ÁKK által 2022 januárjában kibocsátott 5 éves Prémium Magyar Állampapír (PMÁP)forgalomba hozatala után hamarosan elfogy a 250 milliárd forint összegben meghirdetett mennyiség. A nagy érdeklődésre tekintettel az ÁKK 2022. március 1-jén újabb PMÁP sorozatot hirdetett meg szintén 250 milliárd forint keretösszegben, az előző sorozathoz hasonló kondíciókkal, de eltérő lejárati dátummal - derül ki az adósságkezelő közleményéből.

Az új 5 éves PMÁP jelenleg a legsikeresebb lakossági magyar állampapír - írja az ÁKK. Az állampapír iránti nagymértékű kereslet kielégítése érdekében új, az előzőtől eltérő, 2028. februári lejáratidátumú, de egyébként hasonló kondíciókkal bíró 5 éves PMÁP kerül forgalomba. Az új sorozat indulásáról pár napja már beszámoltunk a Portfolio hasábjain: ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés