Előfizetői tartalom

Berobbant az omikron Kínában, megremeg a globális ellátási lánc?

Portfolio
Több mint két éve nem látott erősségű koronavírus-járvány van kibontakozóban Kínában elsősorban az omikron variáns terjedése miatt, a hatóságok máris vesztegzárat rendeltek el az ország legforgalmasabb kikötőjével rendelkező, "kínai Szilícium-völgyként" is emlegetett Sencsenben. Nem csak a lakosságot terhelik az új intézkedések, de a nagyvállalatoknak is reagálniuk kell a legfrissebb fejleményre: a pendrive-októl kezdve az iPhone képernyőjéhez használt üvegig mindenféle termékek gyártói a szállítás késedelmére figyelmeztetnek és ideiglenes gyárleállásokat jelentenek be, mindez még tovább terheli az ukrán háború nyomán amúgy is megviselt globális ellátási láncokat.

Újra tombol a koronavírus Kínában Az omikron és a delta variánsok terjedése miatt  Kínában több mint két éve nem látott erősségű koronavírus-járvány van kibontakozóban, hívta fel a napokban a figyelmet az Euronews. Emberek millióit érintik az újabb koronavírus-járványhullám megfékezésére bevezetett korlátozások Kínában, ahol a hatóságok a járványkezelés terén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés