Előfizetői tartalom

Jöhet az orosz uránexport-tilalom, szárnyalnak a részvények

Portfolio
Március elején az Egyesült Államok megszüntette az energiakereskedelmet Oroszországgal, az energiaexport tilalmának bevezetésekor azonban kimaradtak a szankciók alól az orosz uránszállítók, az Egyesült Államok teljes importjának mintegy 16 százalékát teszi ki az orosz urán. A TASS hírügynökség most az orosz miniszterelnök-helyettest idézte, aki azt mondta, hogy Oroszország felveheti a dúsított uránt a tiltott orosz exporttermékek listájára, ennek hatására komoly rali indult meg az uránbányász vállalatok részvényeinél.

Még a hónap elején az Egyesült Államok megszüntette az energiakereskedelmet Oroszországgal, a következő döntéseket hozták meg akkor: Azonnal tiltják az orosz kőolaj és egyes kőolajtermékek, cseppfolyósított földgáz (LNG) és szén vásárlására vonatkozó új szerződéseket. A meglévő szerződéseket 45 napon belül meg kell szüntetni. Az amerikai vállalatoknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés