Előfizetői tartalom

SPB: a dollárban lévő befektetéseket érdemes keresni 2022-ben

Portfolio
2022-ben gazdasági szempontból az energiahordozók árának emelkedése okán begyűrűző infláció, a Kínában újra erősödő járványhelyzet, a termék leszállítási időszakok növekedése, az amerikai kamatemelések és a klímaváltozás okán előtérbe kerülő alternatív energiaforrásokra való átállás nehézségei jelenthetik a fő kihívásokat – hangzott el az SPB Befektetési Zrt. ma délelőtti online befektetői rendezvényén, ahol a cég szakértői arra kerestek választ, mibe érdemes befektetni háborús helyzetben. Az SPB bankárai szerint elsődlegesen a dollárban denominált eszközökbe ajánlott invesztálni a következő időszakban, de a befektetőknek az ausztrál, a norvég és – a kockázatvállalóbbaknak – a kínai piacon is van keresnivalójuk.

Kihívások: kínai járványhelyzet, kamatemelés Amerikában, alternatív energiaforrásokra való átállás nehézségei Kalapos Csaba, az SPB Befektetési Zrt. privátbanki igazgatója Oroszország és Ukrajna gazdasági szerepét ismertetve kiemelte, hogy az orosz gazdaság a 12. legnagyobb globálisan, amely a világ benzinkútjaként funkcionál, és olajexportja révén megkerülhetetlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés