Előfizetői tartalom

Egyre több magyar tesz félre a nyugdíjra, megugrott az egészségpénztárak népszerűsége

Portfolio
A több mint 2 millió hazai pénztártagnak tavaly is kiemelten fontos volt a pénzügyi nehézségektől mentes időskor és az egészségmegőrzés anyagi feltételeinek biztosítása, az öngondoskodás. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) 2021-es eredményei azt mutatják, hogy a nyugdíjpénztári befizetések több mint 4,6%-kal, míg az egészségpénztári hozzájárulások csaknem 12,5%-kal bővültek a megelőző évhez képest. A taglétszám gyarapodása az egészségpénztáraknál volt jelentősebb, de az ÖPOSZ tagpénztárainál 27 ezer új belépőt regisztráltak 2021-ben összesen. A kezelt vagyon mindkét pénztártípusnál növekedett - derül ki az ÖPOSZ közleményéből.

A nyugdíjpénztárakban kezelt vagyon értéke 2021 végén 1675 milliárd forint volt, ami 6,6%-kal haladta meg az egy évvel korábbi eredményeket. A nyugdíjpénztárakhoz 117 milliárd befizetés érkezett az elmúlt évben, ami a nyugdíjcélú megtakarítások esetében több mint 4,6%-os növekedést jelentett 2020-hoz képest. A taglétszám szektor szinten nem mutatott jelentős változást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés