Előfizetői tartalom

Departure: sokszínű kortárs képzőművészeti kiállítás a Vigadóban

Portfolio
A kortárs művészet kedvelői jól teszik, ha a napokban a Pesti Vigadó felé veszik az irányt: a gyönyörű épület hatodik emeleti, tágas kiállítótermében május 8-ig sokszínű képzőművészeti kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők. A Departure című tárlat nevéhez hűen egy indulás, kezdet, a Magyar Művészeti Akadémia hároméves ösztöndíjprogramjának első, 2018-2021. évi végzős képzőművész hallgatói mutatkoznak be a falak között.  Mivel tizenöt különböző művészegyéniségről van szó, a válogatás vegyes és izgalmas képet mutat, ez egyben azt is jelenti, hogy az alkotások, festmények, installációk, szobrok között bolyongva minden látogató találhat olyan művet, műegyüttest, amely megszólítja, és ami előtt hosszasabban elidőzik.

A Departure három év intenzív munkafolyamatának eredményét, az ösztöndíjprogram ideje alatt készült alkotásokat tárja a nagyközönség elé. A hároméves program 18 és 50 év közötti művészek jelentkezését teszi lehetővé. 2018-ban 16 alkotó és egy művészettörténész kezdte meg a közös munkát, melynek része volt a négyhavonta történő beszámoló is, ami, amennyiben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés