Előfizetői tartalom

Földbe döngölik a Netflixet a befektetők, Elon Musk rátett még egy lapáttal

Portfolio
A pandémia során tapasztalt globális lezárások miatt remekül teljesítettek tavaly és 2020-ban a streaming szolgáltatók, azonban a gazdaságok újranyitásának, az élesedő versenynek és az ukrán háborúnak is köszönhetően idén alaposan megváltozott a kép, a tegnap közzétett gyorsjelentés alapján pedig olyan történt a Netflix-el, amire már 2011 óta nem volt példa: csökkenő feliratkozószámról számolt be a streaming-óriás. A befektetők hevesen reagálva közel 30 százalékos mínuszba taszították a részvényt a kereskedés első perceiben, a "buliból" a világ leggazdagabb embere, Elon Musk sem akart kimaradni: ma hajnali Twitter-bejegyzésében a woke-mozgalmat nevezte meg a csökkenő feliratkozószám okaként.

Ahogy arról reggel már beszámoltunk, a Netflix az első negyedéves gyorsjelentés közzététele során közölte, hogy 2011 óta először AZ IDEI ELSŐ NEGYEDÉVBEN 200 000 ELŐFIZETŐT VESZÍTETT, ami jóval elmaradt a 2,5 millió új előfizetőre vonatkozó előrejelzésétől - a hivatalos indoklás szerint az infláció, az ukrajnai háború és a streaming-szolgáltatók közti fokozódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés