Előfizetői tartalom

400 millió dollárt bukott a Netflixen a sztárbefektető

Portfolio
William Ackman milliárdos befektető tegnap több mint 400 millió dolláros veszteséggel eladta a Netflix-részesedését, ami összesen 1,1 milliárd dollárt tett ki. A streaming-óriás részvényei hatalmasat zuhantak a kereskedésben, miután a legfrissebb gyorsjelentés szerint több mint egy évtized óta először veszített előfizetőket a vállalat.

Ackman hedge fundja, a Pershing Square Capital Management hirtelen, de a fejlemények tekintetében nem feltétlenül meglepő fordulatot tett és eladta az alig három hónapja vásárolt 3,1 millió Netflix-részvényt, miközben a streaming-óriás jegyzése 35 százalékkal 226,7 dollárra zuhant - ilyen alacsony szinten utoljára 2018 januárjában volt az árfolyam. Még januárban a sztárbefektető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés