Előfizetői tartalom

242 milliárd forintos osztalékról döntöttek a Mol közgyűlésén

Portfolio
A Mol csoport közgyűlésén a részvényesek jóváhagyták a 2021-es év pénzügyi teljesítményről szóló jelentést, és közel 242 milliárd forintos osztalékfizetésről döntöttek. Az eseményen Hernádi Zsolt, elnök-vezérigazgató elmondta, hogy a Mol csoport mindenben az EU Oroszországgal szembeni szankcióinak és intézkedéseinek megfelelően jár el, jelentős pénzügyi segítséggel és adományokkal támogatja a menekülteket segítő szervezeteket, az ukrán határ mentén pedig humanitárius segítséget nyújt a töltőállomásokon. Az orosz kőolajról és kőolajtermékekről való leválás kapcsán a Mol csoport elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy 2-4 év és nagyságrendileg 500-700 millió dollár szükséges ahhoz, hogy a Mol Magyarországon és Szlovákiában képes legyen a nagyobb rugalmasságra és a teljes függetlenségre.

A rendkívül változékony külső környezetben a vállalatcsoport 2021-ben 1071,9 milliárd forint (3,53 milliárd dollár) újrabeszerzési árakkal becsült „tiszta” EBITDA-t ért el, amely forintban 70%-kal (dollárban 72%) magasabb az előző évinél, és jelentősen meghaladta a vállalatcsoport évközben megemelt célkitűzését. Az egyszerűsített szabad pénzáram megháromszorozódott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés