Előfizetői tartalom

Programot indít a Corvinus Egyetem a hátrányos helyzetű diákok támogatására

Portfolio
Az Illyés Gyula Program célja, hogy olyan rászoruló fiataloknak nyújtson második esélyt a felsőoktatásba való bejutáshoz, akiknek már megvan az érettségijük, de eddig nem vették fel őket egyetlen felsőoktatási intézménybe sem. A program keretében 10 hónapos, intenzív angolnyelvi és matematikai képzést kap 10 diák, amely keretében felkészítik őket az ismételt felvételire.

Az Illyés Gyula után elnevezett programra érettségizett, legfeljebb 25 éves diákok tudnak jelentkezni, akiknek egyik szülője sem rendelkezik diplomával és legalább kezdő szinten beszélnek angolul. A magyar oktatásnak visszatérő problémája, hogy az esélyegyenlőség nem jelenik meg benne, a hátrányos helyzetű diákok már a középiskolába való bekerülésnél is hátrányba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés