Előfizetői tartalom

Szép nagy pluszban zártak az amerikai indexek Powell szavai után

Portfolio
Ma bejelentették a teljes orosz olajimport tilalom tervét az EU-ban - a terv szerint az orosz nyersolajat hat hónapos távon, a finomított termékeket pedig az év végével teljességgel betiltanák az EU-ban. Többek között a fokozatosságról, az alternatív irányok biztosításának fontosságáról, illetve az uniós érdekek megvédéséről is beszélt Ursula von der Leyen, emellett az is kiszivárgott, hogy Magyarország és Szlovákia 2023 végéig kapna haladékot arra, hogy a meglévő szerződései keretében továbbra is vásárolhasson orosz nyersolajat. A bejelentés hatására komoly emelkedésbe kapcsolt az olaj ára, Európa tőzsdéin pedig rossz a hangulat. Ma este zajlott a Fed kamatdöntése, amelyen a jegybank 50 bázisponttal emelte a kamatot, és bejelentették a mennyiségi szigorítás megkezdését. De nem is ez tartotta lázban a befektetőket: kiderült ugyanis, hogy a Fed által elképzelt kamatpálya alacsonyabb, mint a piaci elképzelések. A felismerésre nagy felvásárlás indult a piacokon, az amerikai indexek szép nagy pluszba mentek át.

2022. május 04. 22:11 Megosztás Szép lett a zárás Powellnek köszönhetően Záráskor is kitartott a Powell által gerjesztett optimizmus, az amerikai indexek szép pluszokat mutatnak záráskor: a Dow Jones 2,8%-ot emelkedett ma, a 34 061 pontos zárás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés