musk
Befektetés

Twitter-bojkottra szólít pár szervezet, Elon Musk kivizsgálná az ügyet

MTI
Elon Musk, a Twitter új tulajdonosa a közösségi médiaplatformon amerikai idő szerint kedd este közzétett bejegyzésében úgy fogalmazott, utánajárna, ki finanszírozza azokat a civil szervezeteket, amelyek több nagynevű amerikai céget is a Twitter bojkottálására szólítottak fel.

Twitter-bejegyzésében a SpaceX és a Tesla cégeket is vezető Musk arra a levélre reagált, amelyben - a CNN amerikai televíziócsatorna közlése szerint - 22 amerikai civil társadalmi szervezet a Twitter bojkottálására szólított fel több amerikai nagyvállalatot, köztük a Coca-Colát és a Disney-t is.

A javarészt baloldali, feminista szervezetek szerint a Twitteren hirdető legnagyobb piaci cégeknek olyan feltételekhez kellene kötniük a megújult hirdetési szerződés aláírását, amelyek a többi közt kimondják, hogy a közösségi médiaplatformnak nem volna szabad visszaengednie az egyszer már letiltott felhasználókat - köztük akár Donald Trump volt amerikai elnököt - az oldalra. Szerintük ugyanis a szerződés aláírásával fennáll annak a veszélye, hogy a szóban forgó márkákat "a gyűlöletet, a szélsőségességet" és az "összeesküvés-elméleteket felerősítő platformmal" azonosítják majd.

Musk azt írta, hogy utánajárna, vajon "ki finanszírozza azokat a szervezeteket, amelyek korlátozni akarják az információhoz való hozzáférést". Egy következő bejegyzésében kijelentette, hogy a "Twitter mindig is ingyenes marad a köznapi felhasználók számára", de meglehet, hogy fizetős konstrukciót alakítanak ki a kereskedelmi felhasználóknak és kormánytisztviselőknek.

Elon Musk április közepén jelentette be, hogy felvásárolná a Twittert, a hónap végén pedig a cég vezetősége el is fogadta a körülbelül 44 milliárd dolláros ajánlatát. Musk elmondta, azért akarta megkötni az üzletet, mert úgy gondolja, a Twitterben "megvan a potenciál ahhoz, hogy a szólásszabadság vezető platformja legyen". Az üzletember többször is nemtetszését fejezte ki az ellen, hogy a legtöbb közösségi médiában szerinte korlátozzák a szabad véleménynyilvánítást, a Twitter jelenlegi kizárólagos tulajdonosaként azonban többek között korlátozásmentes szólásszabadságot ígért, valamint szabad hozzáférést az oldalt működtető algoritmusokhoz.

Címlapkép: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
antony-blinken-pekka-haavisto-washington
orbán kormány

Holdblog Nem kell a techpapír

Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az időszak, hogy újra...

Tematikus PR cikk
2022. május 31.
Financial IT 2022
2022. június 8.
Portfolio Property X 2022
2022. június 1.
Portfolio Digital Transformation 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Private Banking támogatási és advisory vezető

Private Banking támogatási és advisory vezető
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Signature_befektetes_2022_1500x844