Előfizetői tartalom

A magyar bankár, aki Chilébe költözött etikus pénzintézetet építeni

Nem gyakran fordul elő, hogy egy pénzember egy sikeres karrier közben egyszer csak gondol egyet és a világ másik végére költözik, 12 600 km-re eddigi otthonától. Pozsonyi Gábornak, a Magnet korábbi vezérigazgató helyettesének azonban jó oka volt erre. Interjúnkban részletesen beszél erről, az etikus bankok jelenéről és jövőjéről, a pénzügy és a klímaváltozás elleni küzdelem kapcsolatáról, a kockázati tőke lehetséges szerepéről.

Pozsonyi Gábor több mint 30 éven keresztül dolgozott a hazai bankszektorban, a CIB-nél, és az OTP-nél is vezető pozíciókat töltött be, KPMG Partnerként pénzintézeteknek adott tanácsot. Tíz évvel ezelőtt csatlakozott a Magnet Bankhoz, ahol vezérigazgató helyettesként segítette a társadalom- és környezettudatosságra fókuszáló pénzintézetet. Két éven keresztül a Portfolion...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés